Type Here to Get Search Results !

Архиепископ севастијски: 20 хришћана је убијено, а стотине је остало затрпано под рушевинама

Архиепископ севастијски Теодосије апелује на Израел да одмах обустави крвопролиће у Гази. Архиепископ је истакао да људи, стотине људи и даље остају затрпани под рушевинама које је оставила израелска војска.


„Погођена је зграда црквене управе која се налази директно наспрам цркве светог Порфирија. Тамо су се били склонили неки људи из православне заједнице Газе, пошто нису имали где да оду. До сада смо, нажалост, потврдили 20 смртних случајева људи које познајемо, они су били с нама до јуче“, рекао је архиепископ Севастије.

„ Наставља се потрага за преживелима или телима пострадалих. Али средстава у ратној ситуацији знате нема много, а процес откопавања напредује уз препреке. Али и док разговарамо, они проналазе људе под рушевинама, па ће списак мртвих расти“, рекао је архиепископ Теодосије.

Упитан да ли постоји неко упозорење о прекиду гранатирања, архиепископ Севастије је рекао: „Није га било. Али, као што знате, прекјуче је погођена болница која се налази врло близу цркве. Тамо је убијено око 500 људи, међу којима и много деце. Унутар болнице је била англиканска црква. Од тада је наш страх порастао, јер смо схватили да Израел не поштује.“

„Због тога позивам на хитан прекид ватре. Сваки дан се убијају људи који немају везе са сукобима. Са обе стране. Овде су убијени прогоњени људи који су долазили код нас  јер нису имали где да оду.

Последњих дана видели смо холокауст праћен издашном дозом пропаганде, углавном из западних медија, који Хамас виде свуда. Људи не знају целу истину“, рекао је архиепископ Теодосије са очигледном муком у гласу.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthodoxtimes.com