Type Here to Get Search Results !

Свечано литургијско сабрање у зајечарском Саборном храму


На дан када наша света Црква молитвено прославља сећање на Светог великомученика Димитрија – Митровдан, 8. новембра 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион служио је свету архијерејску Литургију у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Зајечару. 


Епископу су саслуживали протојереји Игор Ивковић и Томислав Станковић, јереји Драган Блинџов и Марко Радосављевић, архиђакон Илија и ђакон Урош Памучар, док је на литургијске прозбе одговарао црквени хор.

У архипастирском обраћању након Литургије владика је срећну и благословену крсну славу пожелео најпре оцу Игору и његовој породици, затим диригентици Хора Саборне цркве Наташи Јовановић и њеном супругу Станоју и њиховој породици, а потом и свим осталим свечарима. Даље у беседи, владика је истакао важност редовног присуства верника на литургијама и причешћивања светим Христовим тајнама које увек  треба да буде уз адекватну припрему. На тај начин, како владика истиче, доживљава се благодат Божја у својој пуноћи а Господ Исус Христос се настањује у душама верних.


Извор: Епархија тимочка