Type Here to Get Search Results !

БОЖИЋНИ ПОСТ

Протопрезвитер-ставрофор мр Слободан Јокић: Ни један тренутак нашег живота није узалудан


Гост новог издања емисије "Врлинослов" која је на програму Телевизије Храм, Архиепископије београдско-карловачке, емитована на празник Светог великомученика Димитрија солунског, у среду 8. новембра 2023. године, био је протопрезвитер-ставрофор мр Слободан Јокић, архијерејски намесник никшићки. 

У оквиру наведене емисије прота Слободан је надахнуто говорио о хришћанском погледу на проблеме и дао одговор да ли је хришћанима допуштено да избегавају проблеме. 

- Ни један тренутак нашег живота није узалудан, ни један труд који поднесемо неће пропасти, ни једна љубав коју смо дали и проживели неће пропасти пред Господом, некада нам се то чини да пропада, али не пропада, а потребно је да знамо да нема проблема који није решив, јер сваки проблем који нам живот донесе може да се реши, нашим трудом, жртвом, уз молитву Господу, али и уз преображај и промену стила живота који нас је можда довео до тог проблема или до те несреће. Потребно је да схватимо да су увек одшкринута врата на која можемо да закуцама и кроз која можемо да уђемо у мир и радост живота, како на земљи, тако и у радости Царства небеског, рекао је, поред осталог, протопрезвитер-ставрофор Слободан Бобан Јокић у емисији "Врлинослов". 


Приредила редакција портала "Ризница"