Type Here to Get Search Results !

Састанак Епископа Давида са новим градоначелником града Крушевца


Негујући веома добре односе градске управе града Крушевца и епархије крушевачке, дана 14. марта 2024. године Господње уприличен је састанак Његовог Преосвештенства епископа крушевачког Господина Г. Давида и новоизабраног градоначелника града Крушевца господина Ивана Манојловића. Састанку су присуствовали секретар Његовог Преосвештенства протојереј-ставрофор Драги Вешковац као и сарадници градоначелника.


Преосвећеног владику у свом кабинету примио је градоначелник уз срдачне речи добродошлице. Епископ је најпре честитао новоизабраном градоначелнику избор на ову веома значајну функцију пожелевши му успешан и благословен рад, а потом му је уручио на дар икону његове крсне славе, Светог Мојсија Боговидца.

Сумирајући досадашње резултате констатован је континуирани заједнички труд на пољу изградње и напретка царскога града Крушевца. На састанку је било речи о свим важним пројектима који се реализују захваљујући веома доброј сарадњи Епархије крушевачке и Градске управе. Највећи акценат стављен је на изградњу, првенствено новог саборног храма светих Архангела на Багдали, али и других храмова који се зидају у славу Божију широм града Крушевца. Изражена је велика заинтересованост и разумевање од стране Градске управе за сваки вид помоћи коју Епархија потребује зарад свог делања.


Извор: Епархија крушевачка