Type Here to Get Search Results !

Трибине Мисионарског одељења Архиепископије београдско-карловачке

У организацији Одсека за дијалог у јавној сфери Мисионарског одељења Архиепископије београдско-карловачке, у сарадњи са храмом Светог Александра Невског, 18. априла 2024. године је одржана трибина под називом „Како решавати проблеме у браку“.


Пред многобројним заинтересованим слушаоцима одговоре на питања како страсти утичу на брачни живот и како превазилажење истих доносе мир и љубав, гордост као разрушитељ брака и смирење као изградитељ брака, како духовно стање утиче на избор партнера, како лични однос са Богом гради и брачни однос и многа друга дали су: јеромонах Макарије, игуман манастира Савине; доц. др Данило Михајловић, теолог и психотерапеут; ђакон др Александар Милојков, координатор Одсека за дијалог у јавној сфери; Дејан Ристић из Задужбине Светог манастира Хиландара и јереј Славко Папић.

Дан раније у Дому омладине Београда, Одсек за дијалог у јавној сфери Мисионарског одељења у сарадњи са Библијским културним центром организовао је дискусиони панел на тему „Вештачка интелигенција – добар слуга и/или зао господар“.

У препуној сали пред више од стотину присутних о изазовима које доноси вештачка интелигенција и питањима која се намећу са становишта хришћанске етике говорили су: презвитер др Оливер Суботић, управник Мисионарског одељења Архиепископије београдско-карловачке; презвитер Стефан Јовановић, докторанд на Православном богословском факултету Универзитета у Београду; др Александар Петровић, философ, професор на Филолошком факултету Универзитета у Београду; Валеријан Матвејев, софтверски инжењер и студент мастер студија на Политехничком универзитету у Нанту; и ђакон др Александар Милојков, координатор Одсека за дијалог у јавној сфери Мисионарског одељења (модератор).


Извор: Инфо-служба СПЦ