Type Here to Get Search Results !

Десет нових монахиња у манастиру Свете Марије Египћанке у Уганди

Током Вечерње службе уочи Недеље Свете Марије Египћанке, 20. априла ове године, десет послушница у Уганди учинило је још један корак у посвећењу живота монашкој служби Господа и Спаситеља нашег Исуса Христа.


Пошто су годинама живели као искушеници у најстаријем манастиру у Уганди, посвећеном преподобној Марији Египћанки, монашки постриг примили су од митрополита кампалског Јеронима из Александријске Патријаршије.

У недељу је служена архијерејска Литургија и прослављена слава манастира који сада може да се похвали са дванаест монахиња.

Евхаристијским богослужењем началствовао је Епископ ђинџански Господин Силвестар уз саслужење титуларног митрополита созуског господина Инокентија, епископа гулуског господина Нектарија и митрополита Јеронима, као и архимандрита Продрома, г. Игуман Мушког манастира Свете Петке у Митрополији Кампалској, и велики број свештенства из околних парохија.

Игуманија Марија (Мубиру) је изразила захвалност за велику љубав и подршку коју су епископи годинама пружали манастиру и замолила их да их и даље воде у свим њиховим подухватима.

Манастир Свете Марије Египћанке основан је почетком 2000-их у цркви Светог Преображења Господњег у Дегеји уз подршку и духовни благослов покојног митрополита Јон. Манастир се касније преселио у проширену парохију Светог Антонија Великог у селу Монде, 35 миља северно од града Кампале, у округу Луверо, да би почео са сестрама које су биле новицијаткиње у манастиру Хрисопиги на Криту.


Превод са енглеског приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com