Type Here to Get Search Results !

Састанак Одбора за обнову манастира Довоља

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије сазвао је у среду 5. јуна 2024. године у конаку манастира Свете Тројице код Пљеваља радни састанак Одбора за обнову манастира Довоља.


Састанку су, поред Епископa и настојатеља манастира Свете Тројице игумана Зосиме, присуствовали надлежни свештеник протојереј-ставрофор Лазар Вељанчић, Председник општине Пљевља др Дарио Вранеш, академик Славенко Терзић, директор Рудника угља Пљевља г. Мијо Лекић, Драган Шубарић, Лука и Глигорије Војиновић, директор пљеваљског музеја Дејана Дробњак, Милорад Потпара, Славко Марковић, Радоман Гогић.

На састанку су учесници изнели до сада урађене послове око завршетка обнове ове древне српске светиње, планове за будући рад и тренутно расположива средства и могућности за окончање овог значајног пројекта. Такође је истакнут велики одзив добротвора, донатора и других људи који су спремни да помогну у реализацији овог подухвата.

Преосвећени Епископ Атанасије је изразио своје задовољство до сада урађеним, захвалио свима онима који се труде и помажу на овом богоугодном делу. Владика је овом приликом препоручио да се настави и даље са активностима како би манастир Довоља што пре засијао својим пуним сјајем и користио на добробит и духовни напредак како локалног становништва тако и свих других људи, који буду долазили на ово свето место ради духовног укрепљења и уздизања.


Извор: Епархија милешевска