Type Here to Get Search Results !

ХI Сабрање Свете Србије


Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију у суботу, 15. јуна 2024. године на Ади Циганлији у Београду, чиме је започето ХI Сабрање Свете Србије, које је ове године под слоганом: ”Наша нова десетица”.


Како наводе организатори, Спортско Сабрање Свете Србије је манифестација спортског, породичног, духовног, дружељубивог, културног, забавног, образовног и патриотског карактера, проткана љубављу и Јеванђељем која је показала своју истрајност и доследност. Због свога развоја и постигнутих резултата, као и и доказаног позитивног утицаја на друштво, добила је статус: ”Манифестације од посебног значаја за нашу престоницу – Град Београд”.

Она уз промовисање важности очувања духовног и телесног здравља наших најмлађих, или како би смо то једноставније описали кованицом: ”хармоничног васпитања”, је до сада на предходних десет укупно заинтересовала и на једном месту окупила више од 220.000 посетилаца.

После свете Литургије одржао се културно-уметнички програм, а на простору Аде Циганлије од три хектара спортских терена и ливада: спортски турнири, креативне радионице, витешке дициплине, хајдучке вештине.

Спортска тема овогодишњег Сабрања је шах. Шаховског савез Србије и Београда на манифестацији је обележио дан свог оснивања, а организовано је такмичење “ОТВОРЕНИ ШКОЛСКИ КУП У ШАХУ”.