Type Here to Get Search Results !

25. годишњица Института за православне хришћанске студије, Кембриџ

 

У понедељак, 24. јуна 2024, Кембриџки институт за православне хришћанске студије (the Cambridge Institute for Orthodox Christian Studies) прославио је 25. годишњицу.


После свечане вечерње службе у Опатији уважени гости су се упутили у капелу, где су учествовали у православној доксологији да заблагодаре Богу за животе и достигнућа добротвора и професора Института. Служио је прота Драгош, декан, у присуству Преузвишеног Роуана Вилијамса, барона Ојстермута, и епископа Ангелоса из Коптске православне цркве.

Потом су се уважени гости упутили у Јерусалимску собу, где су им се обратили покровитељи Института. Након уводне речи о. Драгоша, гости су слушали говор др Роуана Вилијамса, који се осврнуо на изазовну прошлост Православне цркве и постепено отварање друштва у овој земљи за разумевање ње као такве. Епископ Ангаелос се заложио за веће ангажовање Коптске цркве и оријенталних хришћана у раду Института.

Архиепископа тијатерског и британског Никите, покровитеља Института, представљао је презвитер Андреас Миник, службеник Архиепископије. Он је прочитао пригодну поруку коју је за ту прилику написао архиепископ Никита, осврћући се на нека од питања у вези са богословским образовањем у Великој Британији и обећавајући да ће остати и надаље  јачати везе између Архиепископије и Института.


За наш портал превод са енглеског приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthodoxtimes.com