Type Here to Get Search Results !

Објављен православни зборник богослужења на корејском и руском

 

У храму Васкрсења Христовог у Сеулу 30. јуна 2024. године приказан је зборник богослужења у издању издавачке куће Корејске епархије. Књига садржи богослужбене тексове за главне православне празнике. Поред богослужбеног круга, зборник садржи молитве пред Свето причешће  и благодарења после њега,  као и поредак Свете Литургије.


У књизи се налазе паралелни корејски и црквенословенски текстови. Рад на корејском преводу траје већ неколико година, у оквиру заједничког пројекта архиепископа корејског Теофана (Кима), јеромонаха Павла (Чве Чи Јун) и јерођакона Нектарија (Лим Чана). Издавање је омогућено уз помоћ Фондације за подршку хришћанској култури и наслеђу.

* * *

Корејска епархија Московске патријаршије званично је основана 26. фебруара 2019. Ова епархија је у саставу Егзархата за Југоисточну Азију, који обухвата и епархије у Сингапуру, Тајланду и филипинско-вијетнамском региону. Корејска епархија тренутно има четири цркве: Рођења Христовог у Сеулу,  Рођења Пресвете Богородице у Бусану у Јужној Кореји, Свете и Животворне Тројице у Пјонгјангу у Северној Кореји и домаћу црква посвећена Светом Антонију Великом на острву Ендон, Јужна Кореја.

Епархија удовољава духовне потребе православних хришћана у Јужној Кореји и негује православно хришћанство у земљи. Од свог оснивања Епархија је  ревносно ради у организовању богослужења, просветних активности и културних догађаја за тамошње православне вернике.


За наш портал превод са енглеског приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com