Type Here to Get Search Results !

Патријарх Иринеј служио у храму преподобног Симеона Мироточивог на Новом Београду


Теби, Богом изабраној Владичици све творевине, Благословеној Марији, Дјеви Богородици, смирено се поклањамо гледајући на Твоју свету икону. А Ти, о, Пренепорочна, прими молитву недостојних слугу Твојих који крсна страдања Сина Твога и Бога нашега поштују и са умилењем кличу: Радуј се, Невесто Неневесна!


На празник Чудотворне иконе Пресвете Богородице Страдалне многобројни верници сабрали су се испред храма Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду да дочекају Његову Светост Патријарха српског г. Иринеја, који је својом посетом показао љубав и архипастирску бригу према свештенству овог храма и свим његовим парохијанима.
Светом архијерејском Литургијом началствовао је Патријарх српски г. Иринеј. Саслуживали су протојереји-ставрофори Радич Радичевић и Станко Трајковић, јереји Миленко Сукур и Милош Марковић, протођакони Стеван Рапајић и Дамјан Божић и ђакон Милош Велимир.

Благодарење Господу током Литургије својим појањем је употпунила је певница овог храма, а жива Црква се пројавила у потпуности великим бројем причасника. На крају свете Литургије, Његова Светост је освештао славски колач и кољиво које је припремила гђа Станимирка Свичевић са породицом. Потом је одржан помен свим ктиторима, задужбинарима и приложницима ове светиње.
Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј свечано је уручио Патријаршке грамате за показану несебичну љубав и ревност према Српској Православној Цркви, посебно на уложеном вишегодишњем труду и залагању приликом изградње овог храма и донацијама, следећим добротворима: Браниславу Поповићу, Драгославу Милатовићу, Слободану Лазићу, Југославу Јањићу, Милану и Љиљани Вуковић.

-Вама и Вашим породицама желимо од Господа и Спаса нашег Исуса Христа свако истинско добро и успех у даљем животу и раду, поручио је патријарх Иринеј приликом доделе грамата.
Овом приликом подељене су и захвалнице ове светиње породицама Комарица, Лепосавић, Јокић, Ражнатовић и Андрејевић.


Старешина храма протојереј-ставрофор Радич Радичевић уприличио је послужење у новосазиданом Парохијском дому за све служашче и госте.