Type Here to Get Search Results !

Патријарх српски Иринеј богослужио у храму Св. великомученика Димитрија на Новом Београду


Поводом храмовне славе, Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј началствовао је 8. новембра 2016. године светом архијерејском Литургијом у храму Светог великомученика Димитрија на Новом Београду.



Празнично сабрање почело је свечаним дочеком Његове Светости Патријарха у порти велелепног новобеоградског храма. Патријарха српског дочекали су старешина храма Светог Димитрија протојереј-ставрофор Рајко Недић, свештеничко братство, благочестиви народ и овогодишњи домаћини славе, представници компаније Југоимпорт СДПР.
Осам високопречасних и пречасних свештеника, уз четири ђакона, саслуживало је Патријарху српском. Хор при храму Светог Димитрија појао је Божанско славословље праћен искусним појцима из певнице и многобројним верним народом, који се причешћивао из три путира.

На концу Литургије, Патријарх је преломио славски колач са представницима компаније Југоимпорт СДПР, који су, као достојни овогодишњи свечари и домаћини храмовне славе, уприличили славски трпезу.
Госте на славском ручку, који је протекао празничној атмосфери, поздравио је финансијски директор компаније Југоимпорт-СДПР г. Данијел Пантић.
Својим присуством славско сабрање је увеличао директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама др Милета Радојевић.