Type Here to Get Search Results !

Затворски капелани код Епископа топличког Арсенија


Учеснике скупа затворских свештенослужитеља примио Викар патријарха српског
Повезано:


Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Арсеније примио је 2. новембра 2016. године у Парохијском дому храма Светог Саве на Врачару представнике Цркава и затворских система њихових земаља: високопречасног каноника Роберта Пејна, вишегодишњег заменика главног капелана Енглеске и Велса; протојереја Виктора Јашченка, главног капелана Синодског одељења за старање о затворенима Украјинске Православне Цркве, и каноника Била Кејва, потпредседника Међународног удружења затворских капелана.
Они су дан раније узели учешће у Другом редовном састанку затворских свештенослужитеља одржаном у КПЗ Пожаревац-Забела.
Владика Арсеније је разговарао са гостима о духовном старању у затворима у својству архијереја који по благослову Његове Светости прати рад у Окружном затвору и Специјалној затворској болници у Београду и познаје проблеме и особености ове специфичне службе свештеника.
Уприличен је обилазак Храма и цркве Светога Саве, а значај и место дела првог Архиепископа српског Светог Саве гостима је лично представио Његово Преосвештенство г. Арсеније. Затворске капелане из иностранства пратио је отац Глигорије Марковић, стални свештеник у Окружном затвору у Београду и Специјалној затворској болници.