Type Here to Get Search Results !

Папа Фрања: Божић постао талац материјализма


-Божић је постао талац заслепљујућег материјализма који је засенио Бога и ослепео многе на потребе гладних, миграната и угрожених у рату, оценио је папа Фрања. Папа Фрања је током мисе, коју је служио за Бадње вече четврти пут од када је постао папа 2013. године, рекао да је свету који је често опседнут поклонима, прославама и егоцентризму потребно више понизности. На миси, којој је присуствовало око 10 хиљада верника и више десетина кардинала и бискупа, Папа је рекао да многе у свету богатих треба подсетити да су поруке Божића понизност и једноставност.


-Исус је рођен одбачен од неких, а многи су према њему били индиферентни. Данас, такође, може да постоји иста таква равнодушност, када Божић постане прослава чији смо протагонисти ми сами, а не Исус, када светла комерцијализације засене Бога, када смо усредсређени на поклоне, али хладни према маргинализованима, поручио је Папа.
Папа Фрања, чије је залагање за сиромашне постало његов заштитни знак, рекао је да би мали Исус требало да буде подсетник за све који данас пате, посебно децу, преноси Ројтерс. Он је поручио да би изазов данас требало да буду деца у свету, која нису обасута пажњом мајке и оца, већ се крију под земљом бежићи од бомби или на дну чамаца претрпаних мигрантима. -Дозволите да нам изазов буду деца, којима није омогућено да се роде, она која плачу јер нема никог да утоли њихову глад, она која немају играчке већ оружје у рукама, рекао је Папа.
Мере безбедности појачане су у Италији и Ватикану за време Божића након што је италијанска полиција убила Аниса Амрија, осумњиченог за напад на Божићни вашар у Берлину, у којем је убијено 12 и рањено више од 50 људи.