Type Here to Get Search Results !

Празник Богородице Мелкопитатељнице свечано прослављен у Београду


И ове године, милошћу Божјом, а на велику радост парохијана, у храму Светог Јована Владимира у Београду служено је свеноћно бденије и у наставку светa архијерејска Литургија којом је началствовао Његово Преосвештенство Eпископ топлички г. Арсеније. Молитвено сабрање увеличао је византијски хор „Мојсије Петровић“ као и многобројни верни народ.


На дан празновања иконе Пресвете Богородице Млекопитатељнице служена је света Литургија на којој су посебну радост донела деца из школе „Миодраг Матић“ и школе „Др Драган Херцог“ - школа за децу на болничком лечењу.
Њихова радост, племенитост и чистота душе допринели су да се код свих присутних осети посебна усрдност у приношењу молитве Господу. Праћени од старне људи великог срца који са њима раде и присуствовали су целој светој Литургији на којој су се и причестили. По завршеној светој Литургији даровали су присутне песмицама које су припремили у славу Божју, Пресвете Богородице и Светитеља Саве. -Својом чистотом и љубављу опоменули су нас да се замислимо над својим животима са којима смо често, потпуно без разлога, незадовољни и жалимо се на њих. Посматрајући њихову жељу за животом, њихову снагу и вољу да је пренесу и на нас, свхватили смо речи патријарха Павла који им је рекао да они нису деца са посебним потребама, него да су они деца са посебни даровима од Господа, поручили су свештеници сабраном народу.
По завршеноим рецитацијама, децу смо угостили у сали Парохијског дома, а домаћини трпезе љубави породица Ристић који су и дародавци иконе и трона Пресвете Богородице Млекопитатељнице приредили су им и пригодну трпезу љубави. Захвални на њиховим даровима које су нам овим даном даровали, свештеници су им узвратили даровима, иконом Пресвете Богородице Млекопитатељнице, иконицама, књигама и пригодним пакетићима.