Type Here to Get Search Results !

Митрополит казахстански уредио пријем за дипломате


По завршетку свеноћног бденија у Успенској катедралној цркви у Астани 14. јануара 2017. године, у Духовно-културном центру равноапостолних Кирила и Методија Митрополит Астане и Казахстана уредио је пријем за сталне и опуномоћене амбасадоре и представнике дипломатских мисија акредитоване у Казахстану. Пријем је уређен поводом празника Рођења Христовог. На пријему су били амбасадори: Белорусије, Бугарске, Швајцарске, Мађарске, Јерменије, Грчке, директор Мисије ЕУ у Казахстану.

У свом поздравном говору Високопреосвећени Митрополит је изложио гостима делатности Митрополитског округа током прошле године у Републици Казахстану и планове за провођење социјалних и културних пројеката посвећених 145-годишњици установљења Туркестанске партије, а упознао их је и са догађањима поводом обележавања100-годишњице Октобарске револуције (1917-2017) када је отпочело снажно гоњење Руске Православне Цркве.
Са своје стране су дипломати дали високу оцену међуетничким и међуконфесионалним односима у Казахстану при чему су истакли да нарочита заслуга на пољу очувања и јачања мира и хармоније међу разним народима и следбеницима различитих религија у Казахстану припада председнику државе Н.А. Назарбајеву.
Учесници божићног пријема заблагодарили су на добрим жељама и могућности лепога дружења у просторијама Духовно-културног центра, и са своје стране су пожелели Високопреосвећеном, као и јерарсима и свештенству, као и свима верницима Митрополитског округа Руске Цркве у Казахстану успех, мир и братску љубав.