17.03.2017.

Митрополит Амфилохије: Важно је да идемо на службу Божју, да се учимо и схватимо у чему је право и истинско богатство!


Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије служио је јутрос Свету литургију пређеосвећених дарова у цркви Свете Петке у Будви, чиме је почело редовно гоишње братско сабрање свештенства архијерејских протопрезвитеријата будванског и барског.
Након Литургије Владика је у архипастирској бесједи рекао да савремени човјек, намјесто да свој живот заснива на истинској љубави, богољубљу и човјекољубљу, то чини на себељубљу и на отимању од других.


Повезано:„Ево, видите ви који овдје у Будви живите, шта се све догађа. Прије свега, убиства која се овдје и другдје по Црној Гори догађају. Кажу: то је мафија. А откуда та мафија? Када млади људи виде како они који воде народ и државу отимају, како пљачкају једни од других и како се богате на рачун других, онда се млади угледају на њих“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.
Он је рекао да због тога данас имамо толико невоља и несрећа и сиромаштва.
„Не због тога што Бог није дао да сви имају по мјери потребе људске, него управо зато што једни отимају од других и на тај начин и себе упропашћују, нема никакве сумње у то. А онда упропашћују и друге. Зато је много важно да идемо на службу Божију, да се учимо и схватимо у чему је право и истинско богатство“, рекао је Митрополит Амфилохије.
Потом је свештенство приступило светој тајни исповијести, а онда је сабрање настављено разговором на актуелне теме црквеног живота.