Type Here to Get Search Results !

Епископ тимочки Иларион добитник Повеље Општине Кладово


Његовом Преосвештенству Епископу тимочком г. Илариону уручена је „Повеља“ Општине Кладово, 26. априла 2017. године у старом здању виле „Ружа“ на свечаној градској Академији. Признање је додељено за хуманитарну делатност Епархије тимочке коју је пружала приликом помоћи пострадалом становништву овога краја након поплава у јесен 2014. године. Повељу је уручио председник Општине Кладово г. Радисав Чучулановић.


Преосвећени владика Иларион је захвалио на  овом признању и како је рекао, препознавању ангажовања које је Српска Православана Црква имала на овим просторима у тешким тренуцима после елементарних непогода. Владика је истакао да је ово признање дато целој Српској Цркви, нарочито узимајући у обзир да је Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј тада, из фонда „Човекољубља“, доделио знатна средства за санирање последица поплава.


Владика је подсетио да готово да није било Епархије која није упутила помоћ, а из Средњоевропске епархије донације још увек стижу. – Ово је признање и свим верницима, који су макар и флашом воде помогли браћу и сестре у невољи. Оно уједно представља и обавезу да се и убудуће остварује и унапређује међусобна сарадња и на другим пољима, у циљу развоја културног, духовног и економског живота града, закључио је владика.

Добитници Повеља ове године били су и успешни привредници, установе и појединци, који су својим радом допринели унапређењу кладовске општине.