Type Here to Get Search Results !

Архиепископ атински и све Грчке г. Јероним благословио нови сазив парламента Грчке


Архиепископ Атински и све Грчке г. Јероним изразио је задовољство због сусрета са предсједником парламента прије освећења и благосиљања Трећег сазива Парламента и позвао власти да ријеше све проблеме. Он је у разговору са предсједником парламента г. Никосом Вуцисом, између осталог говорио о улози Цркве, не само у Грчкој, већ и у цијелој Европи.
Зато би требали да се не бавимо гунђањем и ситницама, већ да се уздигнемо и видимо јасно проблеме са којима се суочавамо, рекао је Архиепископ Јероним.

Такође, сјутра имамо засиједање Архијереја Православне Цркве у Грчкој и једна од тема биће питање односа Цркве и Државе. То ће бити прилика да будемо самокритични, да саопштимо своје ставове и да свима кажемо да смо овдје. Ми смо ваши очеви, ваша браћа, ми смо једна породица. Призвани смо да радимо заједно на најважнијим питањима за Државу и Цркву како би служили на корист свим људима.
Премијер Вуцис је, између осталог, позвао Цркву да да свој допринос у опоравку народа.
„Вјерујем да сви имамо искуство и мудрост да приступамо стварима на прави начин“, рекао је г. Вуцис захваливши Архиепископу на његовом присуству истичући да није био формалан. Архиепископ је казао да ово освећење просвети нас Архијереје али и вас посланике нашег Парламента и наш народ да све што чинимо да то чинимо на добро и корист овог народа и државе и тако кренемо напријед.
На питање какав је став Цркве о предлогу закона о примјени пола у 15 години и о личној карти истих, Архиепископ је одговорио да су све то игре. Црква има свој став око таквих питања. Наша отаџбина има своју традицију, породицу. Све остало су измишљотине да нам узалудно пролази вријеме.

са грчког протојереј Никола Гачевић