Type Here to Get Search Results !

Патријарх српски примио међународну делегацију библиста


Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 7. новембра 2017. у Патријаршији српској међународну делегацију професора и студената.



Реч је истраживачима посвећеним преводу Светог Писма Новог Завета који похађају мастер програм при Сан Пелегрино универзитској фондацији у Риму, а са финансијском подршком Најда института за библијске студије из Сједињених Америчких Држава. Овај научни програм се реализује, такође, у оквиру организације Уједињених библијских друштава, док је односни семинар наставак студијског програма  одржаног у Атини и Букурешту у склопу прошле академске године, а настављен у Београду у организацији Библијског друштва Србије.


Генерални секретар Библијског друштва Србије, гђа Вера Митић, изразила је благодарност Предстојатељу Српске Православне Цркве на срдачном пријему током којег су разговарали о досадашњим резултатима на пољу превођења Светог Писма Новога Завета, као и изазовима који предстоје младим преводиоцима. Патријарх српски Иринеј је захвалио уваженим гостима на овој посети и указаном поштовању, пожелевши им свако добро од Господа и успех у врло одговорном подухвату који изискује велики труд, пожртвованост и улагање.
Пријему су присуствовали др Сајмон Крисп, сарадник Најда института за библијске студије Америчког библијског друштва; г. Михаил Кацијанис, генерални секретар Грчког библијског друштва; професор Милтиадис Константину, декан Теолошког факултета Аристотеловог универзитета у Солуну; гђа Параскеви Арапоглу са Аристотеловог универзитета у Солуну; гђа Вера Митић, генерални секретар Библијског друштва Србије и протођакон Радомир Ракић, главни и одговорни уредник Информативне службе Српске Православне Цркве, и многи студенти.

ђакон др Александар Прашчевић,
шеф Кабинета Патријарха српског