Type Here to Get Search Results !

Нови број „Источникa” - часописа Епархије канадске


Човек који живи без Бога препуштен је сам себи и својој беспомоћности. Нама хришћанима је дарована од Бога Књига над књигама - Свето Писмо. И управо у њој је указан пут нашег спасења и јасно осветљена стаза која води у Живот вечни. 

Зато, у овом броју говорећи о тој, за нас, спасоносној књизи наш Епископ нас пита: Да ли читате Свето Писмо? Јеванђеље је уистину Блага вест и оно нам је данас најпотребнија и најважнија књига, која треба да буде у нашим домовима и у нашим рукама. Није ли зато најбољи пример управо живот и дело новопројављеног угодника Божјег Светог Мардарија Либертивилског? Све се може превазићи и све остварити ако Јеванђељем живимо. И нема чега и нема од кога да се бојимо, јер: Све могу у Исусу Христу који ми моћ даје (Фил. 4,13).
А да би истрајали на том путу свакако је неопходна помоћ и заштита Пресвете Владичице и Богородице Приснодјеве Марије чији празник Покрова управо прослављамо, којој у захвалност молитвено кличемо и призивамо: Радуј се, Радости наша, заклони нас чесним Својим омофором!

из Уводника уредника 
протопрезвитера-ставрофора Драгомира Нинковића


Рубрика