Type Here to Get Search Results !

Првојерарх српске Цркве богослужио у београдском храму Покрова Пресвете Богородице


У недељу 27. по Духовима, Његова Светост Патријарх српски  г. Иринеј, служио је свету архијерејску Литургију у храму Покрова Пресвете Богородице на Звездари, и том приликом  рукоположио у чин ђакона дипл.теолога Уроша Стојановића.





Саслуживали су протојереји-ставрофори Стеван Станковић, Мирослав Миленковић и Драган Предић, протојереј Милутин Чекетић, јереји Гаврило Рајић и Иван Штрбачки, протођакон Стеван Рапајић, ђакони Драган Танасијевић, Никола Јанковић и Немања Калем.


Патријарх Иринеј у препуном Покровском храму обратио се дивном беседом присутним верницима о Божићном посту, и посту уопште. Његова Светост је упоредио да као што је Господ Христос лечио на сабат, тако и ми не смемо недељом и празницима ленствовати, но посветити дан Господу Богу, најпре Литургијом и Причешћем, али и доброчинствима. На крају Патријарх је пожелео новом ђакону Урошу, срећу у ђаконској служби. Велики број дечице и присутних верника  приступио је светом причешћу. После Литургије за све служашче и госте, ђакон о. Урош са породицом, приредио је свечани ручак у парохијском дому.