Type Here to Get Search Results !

ПРЕНОСИМО: Празничне активности Патријарха српског Иринеја

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј дао је 3. децембра 2018. године ексклузивни Божићни интервју Телевизији Храм.

Сутрадан, 4. децембра 2018. године, Патријарх српски г. Иринеј прочитао је Божићну посланицу Српске Православне Цркве, отворио манифестацију „Божићно сеоце код храма” и поделио поклон-пакетиће малишанима из вишечланих породица, као и корисницима услугa Црквених народних кухиња и штићеницима домова за незбринуту децу.


Патријарх српски г. Иринеј началствоваће богослужењима на Бадње вече и Божић у храму Светог Саве на Врачару.

-Дана 6. јануара 2018. године у 16 часова Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј присуствоваће паљењу бадњака на платоу испред храма Светог Саве на Врачару. У наставку, Патријарх ће служити свечано бденије у крипти храма Светог Саве. Дочек Патријарха испред мале цркве Светог Саве планиран је за 15,45 часова.

-Дана 7. јануара 2018. године, на Божић, са почетком у 9 часова свету архијерејску Литургију у крипти храма Светог Саве служиће Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј. У 12 часова Патријарх ће преломити чесницу на платоу испред храма. Дочек Патријарха испред храма Светог Саве планиран је за 8,30 часова.


Патријарх српски Иринеј посетиће Републику Српску

Управа парохије бањалучке обавештава свештенство, монаштво и сав српски народ да ће Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј 9. јануара 2018. године, на празник Светог првомученика и архиђакона Стефана, посетити Епархију бањалучку и том приликом служити свету архијерејску Литургију у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци са почетком у 9 часова.