Type Here to Get Search Results !

Епископ новосадски и бачки др Иринеј примио представнике Архангелске области из Русије


Његово Преосвештенство Епископ новосадски и бачки г. Иринеј примио је у среду, 16. маја 2018. године, у просторијама Црквене општине новосадске, представнике Архангелске области Руске Федерације.




На челу делегације, која од 14. до 16. маја борави у званичној посети Аутономној покрајини Војводини, био је господин Игор Анатољевич Орлов, губернатор Архангелске области, а у саставу делегације били су поред политичког, и представници пословног и културног живота наведене руске области.

Поздравивши госте сверадосним поздравом Христос воскресе, владика Иринеј је подсетио да је овим поздравом Свети Серафим Саровски поздрављао свакога човека, у свако време. Такође, Епископ бачки је истакао братске везе српског и руског народа, чија основа није само у заједничкој историји и култури, него и у заједничком погледу на многе изазове савременог света.


По завршетку сусрета, владика Иринеј и представници Архангелске области су разменили пригодне дарове.

Непосредно пре пријема у просторијама Црквене општине новосадске, гости из Русије су посетили Светогеоргијевски храм у Новом Саду, где их је са историјатом, обновом и значајем ове светиње упознао протопрезвитер-ставрофор Миливој Мијатов, архијерејски намесник новосадски први.