Type Here to Get Search Results !

Торжествена прослава Преображења Господњег у новосадском саборном храму - богослужили Архијереји Иринеј, Исаија и Исихије


У недељу, 19. авгста 2018. године на празник Преображења Господа и Спаса нашега Исуса Христа у Саборном храму Светог великомученика Георгија у Новом Саду, Eвхаристијским сабрањем  началствовао је Епископ новосадски и бачки господин Иринеј, уз саслужење Митрополита таманског господина Исаије из сестринске Кипарске архиепископије,  Епископа мохачког господина Исихија, братства Саборног храма и новосадских ђакона. 





Владика Иринеј је беседећи после прочитаног Јеванђелског одељка, између осталог рекао: Христово преображење је прототип свих људских искустава у односу са Богом који ће своју пуноћу добити у Царству Божјем. На крају Евхаристијског сабрања владика  Иринеј  је, према устаљеном поретку и благословеном предању освештао нови род винове лозе и поздравио пригодним речима госте из сестринске Кипарске архиепископије, на челу са митрополитом господином Исаијом, који су на поклоничком пропутовању по светињама Србије.