Type Here to Get Search Results !

Протонамесник Слободан Алексић: Послушност, покајање, трпљење – данас потребнији него икад!


Четврта недеља Великог поста посвећена је Светом Јовану Лествичнику, писцу знаменитих „Лествица“, приручника за духовно усавршавање. Протонамесник Слободан Алексић, главни и одговорни уредник радија „Источник“ каже да је Свети Јован Лествичник био веома образована личност енциклопедијског знања. 


Иако су „Лествице“ писане за монахе, у њима се сваки човек може пронаћи јер у њима су побројане врлине које су темељ и суштина хришћанства. „Ово дело нам поручује да не станемо у својој врлини, да хитамо ка Васкрсењу“, каже отац Слободан који се осврће и на ванредну ситуацију проузроковану пандемијом корона вируса. 

„Можемо учинити много тога доброг, само је питање да ли хоћемо. Уместо да се бавимо преношењем полуистина и трачева, треба да се запитамо да ли баки или деки у нашој згради треба нешто, да им олакшамо ове дане, да учинимо за некога нешто добро“, истиче отац Слободан, закључујући да су нам данас више него икад потребни послушност, покајање, незлобивост и трпљење, а „Лествице“ нам могу послужити као одличан водич у усвајању и задобијању тих врлина.


Рубрика