Type Here to Get Search Results !

Епископ Давид: Светим духом свака душа живи!


Трећег дана Педесетнице, на Духовски уторак, 09.06.2020. год. Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид началствовао је светом архијерејском Литургијом у манастиру св. ап. Петра и Павла у Грабову. Епископу су саслуживали: Архијерејски намесник ћићевачки протојереј Владица Столић, парох витошевачки јереј Дејан Савић, протођакон Његовог Преосвештенства Андрија Јелић и ђакон Ненад Матић.



Епископу су чтецирали: Велибор Бркић и Димитрије Столић, док су за певницом умилно појали: Весна и Сара Столић, Софија Матић и Милан Ђорђевић .

Након прочитаног одељка из Јеванђеља, наш Архипастир Епископ Давид својом очинском беседом обратио се окупљеном верном народу.

По завршеној светој Литургији Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид је са свештенством и верницима узео учешћа у Трпези љубави за коју се постарала настојатељица манастира монахиња Агапија.

По повратку у престони град Крушевац Епископ Давид обишао је храм св. Петке у Витошевцу као и парохијски дом и пароха витошевачког јереја Дејана Савића и његову породицу.