Type Here to Get Search Results !

Епископ Лаврентије на ванредној седници ЕУО Епархије ваљевске


Његово Преосвештенство Епископ шабачки и администратор Епархије ваљевске Г.  Лаврентије боравио је 24. јуна 2020. године у Епархији ваљевској. 


У оквиру своје канонске посете, Владика Лаврентије је обишао радове на изградњи новог магацина у близини Епархијског двора и Црквену општину Ново Ваљево, а потом се састао са представницима епархијских служби. Упутивши благослове члановима Епархијског управног одбора,  Владика Лаврентије је учествовао у раду њихове ванредне седнице. 

Поднет је извештај о раду епархијских служби за период од упокојења Преосвећеног Епископа ваљевског Г. Милутина до данас, из ког се јасно закључује да све службе одлично функционишу. Такође, међу  темама састанка чланова ЕУО- а биле су разне актуелности у животу Цркве у данашњим условима. Владика Лаврентије је честитао и заблагодарио свима на марљивом раду, који је донео добре резултате. 

Са свештенством и монаштвом обеју епархија, он је одслужио парастос Владици Милутину у капели Светог Јована Крститеља у Епархијском двору. 

Састанак је завршен трпезом љубави, а на повратку ка Шапцу Епископ Лаврентије свратио је у Храм Васкрсења Христовог да обиђе радове на постављању мермерне подне облоге.