Type Here to Get Search Results !

Епископ Иларион: За све нас који смо изабрали Цркву Христову као брод спасења сваки други избор је споредан али не и неважан!


У Недељу другу по Педесетници, 21. јуна 2020. године, у зајечарском Саборном храму Рођења Пресвете Богородице служена је архијерејска Литургија. Његовом Преосвештенству Епископу тимочком г. Илариону саслуживали су протојереј Томислав Станковић, протонамесник Зоран Голубовић, јереји Драган Блинџов и Марко Радосављевић.


Сабраном верном народу прочитани јеванђелски одељак тумачио је отац Марко закључивши: Као што је некада позивао рибаре, тако и нас данас Господ позива да идемо за Њим. Он је наш једини пријатељ и лекар. Помолимо Му се да нам помогне да сачувамо своју душу од греховног камења и трња, покајањем, постом, молитвом и богоугодним животом, како би као добра земља уродила добрим и богатим плодом.

По отпусту свете Литургије окупљенима је беседио и Епископ тимочки. Он се том приликом осврнуо на актуелне парламентарне изборе и истакао: За све нас који смо изабрали Цркву Христову као брод спасења сваки други избор је споредан али не и неважан. Ми који се сваке недеље окупљамо у храмовима не молимо се само за себе већ и једни за друге, па тако и за оне који имају могућност да роду нашем донесу добробит, да њих Господ умудри да доносе добре одлуке.

Владика Иларион је подсетио да је на овоме свету свака власт од Бога и да они који имају власт тога треба да буду свесни, као и да та власт може бити и одузета.