Type Here to Get Search Results !

Митрополит Хризостом: Преподобни Јустин Ћелијски је био неуморни проповедник и ватрени беседник!


Манастир Светог оца Николаја мирликијског чудотворца у Добрунској ријеци надомак манастира Добруна у Општини Вишеград данас је 1/14. јуна 2020. године у Недјељу Свих светих и на дан успомене св. мученика Јустина философа и преподобног оца нашег Јустина Ћелијског био средиште духовне радости Цркве Божије у митрополији Дабро-босанској. 


Наиме, данас је освештан саборни манастирски храм  градња којег је почела данас већ далеке 2004. године. Манастир Добрунска ријека имао је свој развојни пут од метоха манастира Добруна и центра за издавачку дјелатност митрополије Дабро-босанске до статуса манастира 2018. године.

Братство манастира на челу са настојатељем и игуманом оцем Јованом Гардовићем вриједно је и стрпљиво радило, послушање чинило,  Богу се молило и манастир градило ево пунх 16. година. Данас је овим освећењем саборног манастирског храма  једним дијелом крунисан њихов велики рад и подвиг.

Чин освећења храма обавио је Високопреосвећени митрополит дабробосански Господин Хризостом уз саслужење: архимандрира Киприја Топаловића и Јована Гардовића, протојереја-ставрофора Богдана Станишића и Александра Топаловића и ђакона Будимира Гардовића. Чину освећења храма осим служашчих  присуствовао је и велики број свештеника из митрополије Дабро-босанске те епархија: жичке и милешевске, и велики број вјерног народа Вишеградско и Руђанског краја и вјерника који су дошли из Србије и Републике Српске. Кум храма био је Господин Верољуб Стевановић, бивши градоначелник града Крагујевца и народни посланик у Народној скупштини Републике Србије.

Након освећења храма Високопреосвећени је служио свету архијерејску литургију и проповједао ријеч божију. И све је свето и честито било и миломе Богу благопријатно и завршено је великом трпезом љубави за све сабране у име Господње и љубави према овом мјесту и овој светињи.