Type Here to Get Search Results !

Патријарх Иринеј: Када смо блиски Богу онда смо деца Божија, а тада смо најближи једни другима!


Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је данас, у недељу, 06. септембра 2020. године, Свету архијерејску Литургију у Храму посвећеном Св. Атанасију Великом у београдском насељу Плави хоризонти. Патријарху Иринеју саслуживало је свештенство АЕМ. Након Свете Литургије, по благослову Патријарха Иринеја служен је молебан и призив Светог Духа поводом почетка нове школске године.


У наставку Патријарх Иринеј је произнео беседу о благодрности и благодати Божијој. „Све што видимо својим очима, и оно што не видимо, све је то дар Божији нама људима. Зато смо позвани да Господу Благодаримо на свему“ напоменуо је Патријарх Иринеј говорећи о томе да је највећи дар од свих дарова које нам је Господ дао запараво Оваплоћење Господа Исуса Христа. Јер Господ Христос нам је показао пут, прави пут нашега живота. Да нам открије смисао нашег живота. То је и разлог зашто треба да смо увек благодарни Господу Богу, а тамо где је благодарност тамо је и благослов Божији, закључио је Патријарх Иринеј. 

На крају, Патријарх Иринеј је напоменуо да смо се данас помолили Господу, да Господ открије деци ум и разум да схвате оно што им се предаје у школи. Зато смо се помолили да Господ благослови нашу децу и настевнике, да их надахне Духом Светим као што је некад надахнуо и Апостоле, да све што уче буде на корист и личну и народну.