Type Here to Get Search Results !

Радио Глас: Нове емисије на нашим таласима

Радио Глас Православне Епархије нишке припрема нове емисије у свом редовном програму, а емитовање се очекује након Божићних празника.


Јереј др Бобан Димитријевић аутор је емисије „Катихизис“ која ће обрађивати теме о православној духовности, догматском учењу Цркве, Светом Писму, предању, историји и богослужењу Цркве. Први серијал „Катихизиса“ обухватаће питања православне духовности и говориће о православном поимању Бога, човека, Цркве, Царства Божијег, као и теме о блаженствима, врлинама, молитви, браку и породици, болести, страдању и смрти.  Емитовање првих емисија из циклуса планирано је након Божићних празника.

Циклус Емисија „Псалтир“,  чији је аутор доктор теологије Ивица Живковић, представља циклус емисија у којима ћемо говорити о псалмима, као и о значају читања псалама у свакодневном духовном животу.

„Калеидоскоп“ - која ће представити приче о светитељима, личностима и догађајима који су обележили нашу прошлост, сачували наш идентитет и оставили нам завет за будућност.

Ђакон Предраг Владисављевић, професор Историје српске цркве на Богословији Светог Кирила и Методија у Нишу, почиње циклус са емисијама чије су теме 100 година од васпостављења Српске патријаршије, као и са емисијама које су посвећене патријарху Дожићу. Емитовање прве емисије „Проглашење Патријаршије у доба цара Душана и њен живот од укидања до уједињења“ је заказано за 4.11.2020., у 12ч.

„Кашичица здравља“ је такође нова емисија у којој ће њен аутор, јереј Иван Лилић, парох хумски, откривати тајне лековитог биља.

Још једна нова емисија коју је покренуо Радио Глас, и која је већ почела са редовним емитовањем,  јесте и „Човекољубље“, емисија о харитативним делатностима Епархије нишке, која трага за добрим и хуманим људима, представља њих и њихова племенита дела. Емисија је на програму сваког четвртка у 12 сати и репризно истог дана од 23 сата.