Type Here to Get Search Results !

Саопштење за јавност Епархије врањске поводом писања дезинформација појединих медија


Поводом изношења неистина у појединим недобронамерним медијима и покушаја обмане и уношења немира међу верницима Српске православне цркве и Епархије врањске, а поводом периода прослављања Крсних слава у јеку пандемије вируса Ковид 19, где се наводи да су "поједини свештеници достављали спискове свечара Комуналној полицији", обавештавамо јавност да су тиме изречене неистине и лажи.


Крсне славе су догађаји који символишу нашу духовност, баштине нашу традицију, окупљају и чувају наше породице, а данас, у времену пандемије, имају и посебан значај, јер ако се прослављају и обележавају на неадекватан начин, могу негативно утицати на очување јавног здравља.

Апелујемо на вернике да се у свакој ситуацији придржавају противепидемиолошких мера, да своје Крсне славе прослављају у духу наше вере, у кругу своје породице, на истински црквени начин, молитвено пре и изнад свега, а никако не на начин којим би могло бити угрожено здравље наших ближњих. Јер, слава је богослужбени чин и радосно молитвено окупљање, а не повод за неумереност или, у садашњим условима, за окупљање многих људи у затвореној просторији невеликих размера.


Извор: Епархија врањска