Type Here to Get Search Results !

Прота Дарко Пејић у емисији "Питајте свештеника": Имајмо увијек пред очима Митрополитову жртву за Црну Гору

“Имајмо увијек пред очима Митрополитову жртву за Црну Гору“- казао је Протојереј-ставрофор Дарко Пејић архијерејски намјесник бјелопољски, говорећи на почеку емисије о блаженопочившем Митрополиту Амфилохију коме се данас, на празник његовог небеског покровитеља-Светог Амфилохија Иконијског, навршило четресет дана од упокојења, посебно наглашавајући његову очинску бригу и старање за сваку душу.


Звучни запис емисије


Отац Дарко је, у наставку емисије, тумачио Свето Јеванђеље на двадесет шесту недјељу по Духовима када наша Света Црква доноси причу о безумном богашату, наглашавајући да ни једна душа овдје на земљи не може да се нахрани само земаљском храном, и да је за наслеђивање вјечног живота потребна она духовна храна.

Отац Дарко нас је подсјетио и на значај и правила Божићног поста, како да постом испостимо своје тијело да би душа у нама била живља. Треба да постимо са благословом свог духовника који ће нас најбоље упутити како да своје душе и срца, своје ,,витјелемске пећине“ припремимо на што бољи начин да се у њима роди Богомладенац Христос.

Потом су услиједили одговори на питања наших слушалаца, које вам топло препоручујемо да чујете у овој емисији.


Извор: Радио Светигора

Рубрика