Type Here to Get Search Results !

Епископ Иларион у Неготину: Само обједињени у молитви око Христовог Јеванђеља можемо призвати пуноћу благослова Господњег

 Прослављање славе храма Свете Тројице у Неготину – Силазак Светог Духа на апостоле,  свечано је започето вечерњом службом којом је началствовао Преосвећени Епископ тимочки господин Иларион а након које је организована литија око неготинског храма. 

На дан славе, у недељу 20. јуна 2021. године, на ахијерејској Литургији Његовом Преосвештенству Епископу Илариону саслуживали су архимандрит Козма, протојереј-ставрофор Ранко Јовић, протонамесник Зоран Голубовић, јереји Марјан Керчуљ, Марко Пајчин и Марко Јокановић и архиђакон Илија, а појао је црквени хор. Светој Литургији присуствовао је, поред бројног народа, председник Општине Неготин господин Владимир Величковић са својим сарадницима.

У току Литургије Епископ је у чин протонамесника произвео јереје Марјана Керчуља и Марка Пајчина.

У празничној беседи владика Иларион је истакао да је у дан Свете Педесетнице испуњено све оно што су пророци најављивали вековима пре рођења Господа нашег Исуса Христа, те да је силазак Светог Духа на апостоле утврдило Цркву Христову као једину лађу спасења која води до Царства небеског и вечне заједнице са Богом. Такође, Епископ тимочки је нагласио да само обједињени у молитви око Христовог Јеванђеља можемо призвати пуноћу благослова Господњег и Његову заштиту.

Славски колач ове године принео је господин Дејан Мицић, а наредне године домаћин славе биће господин Зоран Антић.




















Извор: Епархија тимочка