Type Here to Get Search Results !

Архимандрит Стефан (Вучковић) у емисији "Врлинослов": Бог није себичан, Он жели сарадњу са нама!


Гост новог издања емисије "Врлинослов" на Телевизији Храм, Архиепископије београдско-карловачке, био је високопреподобни архимадрит Стефан (Вучковић), настојатељ свештене обитељи манастира Велика Ремета у Епархији сремској. У емисији аутора и водитеља г. Слободана Стојковића, отац Стефан је говорио о основама хришћанског живота. 

Поучавајући да у свакоме човеку требамо да видимо лик Божји и врлине које красе сваку душу хришћанску, отац Стефан је нагласио да хришћанима није својствен недостатак љубави: Позвани смо да свима све праштамо, да се смиравамо у тајни хришаћнсог живота, јер ко смо ми да другима судимо? Можемо само о себи самима да расуђујемо и трудимо се да напредујемо у хришћанском животу, истакао је отац Стефан. 

Бог није себичан, Он жели сарадњу са нама. Он хоће да у жени сазда дете које ће за двадесетак година бити генерал, то не може нико, сем једнога Бога, све што је човеку немогуће, једино је Богу могуће, закључио је игуман Велике Ремете. 

У последњем сегменту емисије отац је говорио о важности послушања у Цркви Христовој, а у осврту на пандемију и искушења која она собом носи, архимандрит Стефан је поучио да хришћани не би требали да имају проблем када је реч о послушању према лекарима којима је Бог подарио дар да лече и помажу људима у мери која им је дата.