Type Here to Get Search Results !

Евхаристијским сабрањем у Цетињском манастиру прослављен имендан Митрополита Јоаникија

Светом Литургијом у Цетињском манастиру данас, 17. новембра, молитвено је прослављен велики Божији угодник Преподобни Јоаникије Велики, који је за живота постигао такве врлине да је постао чудотворац и светитељ, а кога као свог небеског заштитника прославља Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски господин Јоаникије.


Светом службом Божијом началствовао је протојереј-ставрофор Велимир Јововић уз саслужење братства Цетињског манастира, свештенства Митрополије црногорско приморске и Епархије будимљанско никшићке, уз молитвено присуство Високопреосвећеног Митрополита Јоаникија.

Имендан Митрополиту црногорско-приморском Јоаникију у име сабраних по отпусту честитао је прота Велимир: “Наздравље и спасење да буде Света служба Божија, да нашем Митрополиту пожелимо добро здравље и сваки благослов Божији и његовога заштитника Преподобног Јоаникија, као што јесте, да му буде увијек у помоћи при свим његовим пословима које обавља овдје међу нама. То су велики узвишени послови духовника, руководиоца, човјека који, као што и јесте, треба да нам свијетли свима. На многаја љета, владико! Благословите нас у здрављу и радости увијек, амин!”

Потом су сви сабрани отпјевали многољетије, честитајући имендан Митрополиту Јоаникију са жељом да још много година по узору на свог небеског покровитеља служи Господу.


Извор: Митрополија црногорско-приморска