Type Here to Get Search Results !

Сусрет Митрополита волоколамског Илариона и Папе Фрање

 

Дана 22. децембра 2021. године у Дворани за аудијенцију Павла VI у Ватикану митрополит волоколамски Иларион, председавајући Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије, састао се са римским Папом Фрањом.

На почетку разговора митрополит Иларион је у име Његове Светости Патријарха московског и целе Русије Кирила Предстојатељу Римокатоличке Цркве честитао 85. рођендан.

Папа Фрања је поздравио Његово Високопреосвештенство изразивши срдачну захвалност Његовој Светости Патријарху Кирилу на честиткама и сталном високом нивоу сарадње.

Током дужег састанка, који се одржао у топлој атмосфери, стране су разговарале о широком спектру текућих питања у билатералним односима Римокатоличке цркве и Руске Православне Цркве, као и о одређеним аспектима сарадње у блиској будућности.

Митрополит Иларион је на крају сусрета Папи Фрањи предао честитку Његове Светости Патријарха московског и целе Русије Кирила и Богородичину икону „Знамење“. Уручујући поклон, председавајући ОСЦП-а је истакао да је ова икона посебно драга Предстојатељу Руске Православне Цркве, будући да се у храму Санкт-петербуршке духовне семинарије коју је завршио и где је био ректор током десет година налази копија ове представе Пресвете Богородице.


Извор: Мospat.ru