Type Here to Get Search Results !

Митрополит волоколамски Иларион упутио честитке Патријарху српском Порфирију поводом Крсне славе


Председавајући Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије, митрополит волоколамски Иларион упутио је честитку Предстојатељу Српске Православне Цркве поводом Крсне славе.


У честитки стоjи:

Ваша Светости!  

Срдачно Вам честитам Крсну славу.

Небески покровитељ Ваше Светости - човек ,коjи послат од Бога (Јн. 1, 6), свети Пророк, Претеча и Крститељ Господњи Јован, јавио се да обрати срца отаца к деци и невернике к мудрости праведника, и да приправи Господу народ готов.  (Лк. 1, 17).

Оjaчани молитвеним заступништвом овог великог светитеља Божијег, трудите се да подражавате његове врлине у несебичним трудовима на пољу препорода црквеног живота, помажући многима да свим срцем прихвате Христа, да се врате својој очинској вери и духовним корењима.

Будучи да сте одабрани на Српски  Патријаршијски престол, Ви се брините око целе богољубиве пастве храма Светог Саве, упућујући паству ка животу, у сваком добром делу да будете плодни, и да растете у познању Божијем, (Кол. 1: 10).

Молитвама светог Јована Крститеља нека вам Господ пошаље мир, добро здравље и своју свемоћну помоћ у Вашоj Патријаршијској служби. 


С љубављу у Рођеном Христу,

Председавајући Одељења за спољне црквене послове

Московске Патријаршије

митрополит волоколамски Иларион


Извор: Мospat.ru