Type Here to Get Search Results !

Честитка Патријарха Кирила поводом Дана дипломатског радника

Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Кирил упутио је министру спољних послова Руске Федерације С. В. Лаврову честитку поводом Дана дипломатског радника.


Министру спољних послова Руске Федерације С. В. Лаврову

Поштовани Сергеје Викторовичу,

Вама и Вашим колегама најсрдачније честитам ваш професионални празник – Дан дипломатског радника.

Данас се руска дипломатија суочава са тешким задацима и проблемима од чијег успешног решавања зависе мир, безбедност и стабилност не само у нашој земљи, већ и на целој планети.

Љубав према Отаџбини, професионализам, одговорност, верност свом позиву, чврстина у одбрани националних интереса и непоколебљива приврженост високим принципима добра, солидарности и међусобног поштовања – све ове и многе друге изузетне особине одликују Вас и руско особље дипломатске службе на чијем сте челу.

Желео бих да са захвалношћу истакнем конструктивне односе између Руске Православне Цркве и Министарства спољних послова, који су се развили, између осталог, захваљујући Вашим личним активним залагањима. Изражавам наду да ће наша дугогодишња сарадња у циљу успостављања традиционалних духовних и моралних вредности у животу савременика, подршке и заштите сународника који живе у иностранству и даље наставити да доноси обилне добре плодове.

Вама и свим запосленима у Министарству спољних послова Русије желим добро здравље, Божију помоћ и благословене успехе у одговорном служењу Отаџбини и народу.


С поштовањем,

+КИРИЛ,

Патријарх московски и целе Русије


Извор: Мospat.ru