Type Here to Get Search Results !

Игуман Методије на празник Благовести у Ватопеду


У Светом и великом манастиру Ватопеду, торжествено је прослављена храмовна слава, Благовести. Хиландарског игумана Методија, који  је учествовао у прослави, свечано је дочекао игуман манастира Ватопеда, архимандрит Јефрем са братијом.


Празничну службу предводио је игуман Методије, у складу са древном традицијом братских манастира Ватопеда и Хиландара, да на дан славе игумани уступају један другом началствовање. Саслуживали су игуман манастира Ватопеда архимандрит Јефрем, архимандрит Игнатиос Риганас, протосинђел Митрополије Јерисоса и Свете Горе, Архимандрит Алексиос Јаниос, манастир св. Архангела који је светогорски метох, јеромонах Хризостом Светогорац, старац келије Светог Јована Златоустог која припада кутлумушком скиту и  више других свештенослужитеља.

Десну певницу предводио је старац Антипа из ивиронске келије Свете Ане у Кареји, а за левом певницом појала је ватопедска братија. Манастирском панигиру присуствовао је и цивилни гувернер Свете Горе, Атанасиос Мартинос. Увече је служен помен ктиторима манастира.


Извор: Хиландар