Type Here to Get Search Results !

Видовдан прослављен у царском граду Крушевцу


 Ујутру на светој литургији началствовао је Епископ крушевачки Г.Г. Давид са свештенством Епархије. Преосвећени владика је у беседи нагласио  значај нашег живљења у свету и одабир правог пута сваке личности, а чије оличење видимо у светом кнезу Лазару изабравши Царство Небеско. 


Звучни запис беседе


На крају Литургије, литијом до споменика Косовским јунацима,  одслужили смо помен  и сетили се подвига и жртве свих војника, војсковођа и јунака од Косовског боја до данас.  На крају славље је настављено трпезом љубави у цркви Лазарици.  

Уочи Видовдана, када црква Лазарица прославља свога ктитора и заштитника светог великомученика кнеза Лазара, служено је свечано бденије, након кога је пререзан славски колач поводом крсне славе хора св. кнеза Лазара. Бденију, које је Епископ крушевачки Давид са свештенством Епархије крушевачке, присуствовало је мноштво верног народа и свештенства града Крушевца.

Славећи победу вечнога живота, и задобијање Царства Небескога, сабрало нас је све и ове године на небоземни сабор у славну Лазарицу да прославимо свете мученике косовске са светим и честитим  кнезом Лазаром на челу.


Извор: Епархија крушевачка