Type Here to Get Search Results !

Епископ Митрополије аустралијско-новозеландске Силуан посјетио Цетињски манастир


Епископ Митрополије аустралијско-новозеландске г. Силуан данас је посјетио Цетињски манастир. Дочекао га је Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије сацетиским свештенством и монаштвом.


Након доксологије, Митрополит Јоаникије је поздравио Владику Силуана ријечима да он носи велико бреме народа у Аустралији и на Новом Зеланду.

“На тој огромној даљини ви сте нама близу, нарочито када нам дођете. А дођете у своју кућу, јер сте овдје провели пет година свог богословског учења и труда поред ћивота Светог Петра Цетињског. У овој светињи сте духовно стасавали и касније наставили своје школовање у Русији. Знамо да је сваком епископу драго кад дође у богословију у којој је он учио”, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Владика Силуан је заблагодарио Митрополиту Јоаникију на добродошлици.

“Неизмерно сам благодаран вама на љубави вашој, на благослову овоме да данас у овоме трону стојим и да се помолим заједно са вама и братијом на овоме светом месту, поред великих светиња наше светосавске Цркве и наше православне Цркве уопште – поред деснице Светога Јована, честице Часнога Крста и поред Светог Петра, његових светих моштију, у овој древној светињи, седишту великих митрополита, управитеља и учитеља вернога народа ових простора, чији се глас чуо не само овде него и много даље и чији смо глас љубави и пожртвовања могли да чујемо и недавно широм света”, рекао је Владика Силуан.

Додао је да је неизмјерно благодаран Богу што се налази у училишту у којем је почео да изучава богословље.

“Гдје сам провео најлепше дане свога живота. И заиста, један део ових простора је заувек остао са мном и остаће у моме дубоком сећању и молитви”, рекао је Епископ Силуан.


Извор: Митрополија црногорско-приморска