Type Here to Get Search Results !

Митрополит волоколамски Антоније и архиепископ мадридски Нестор служили Литургију у сабору Свете Тројице у Паризу


Дана 3. јула, у Трећој недељи по Педесетници, председавајући Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије, Патријархов егзарх за Западну Европу, митрополит волоколамски Антоније, и архиепископ мадридско-лисабонски Нестор, привремени администратор Корсунске епархије, вршили су Свету Литургију у Саборној цркви Свете Тројице на Кеју Бранли у Паризу.


Архијерејима су саслуживали секретар Корсунске епархијске управе јереј Максим Политов, свештенство саборног храма – јереј Јован Димитров, јереј Даниил Набережни, протођакон Николај Ребиндер, ђакон Роман Оника и јерођакон Дионисије (Волков).

Литургија је обављена на црквенословенском и француском језику уз велико присуство верника, преноси сајт Корсунске епархије.

На Литургији је одговарао архијерејски хор под управом Марине Политове.

Митрополит волоколамски Антоније се на крају богослужења обратио сабранима у храму поздравном беседом, у којој је топло заблагодарио архиепископу Нестору на срдачном дочеку, а свештенству и пастви епархије на радости општења у молитви и заједничком труду за добро Свете Цркве за време боравка владике Антонија на Корсунској катедри.

У одговору, владика Нестор је честитао поглавару ОСЦП-а на високом именовању и посебном поверењу, које му је исказао Његова Светост Патријарх и Свети Синод Руске Православне Цркве, пожелевши му Божију помоћ у раду на месту председавајућег Одељења за спољне црквене послове. Такође, архијереј је митрополиту Антонију поклонио икону Светог Сергија и Германа валамских.


Извор: Мospat.ru