Type Here to Get Search Results !

Епископ Херувим: Полажући наду у Јединог Бога ми од Њега добијамо снагу за будућност


У 3. недељу по Духовима, 3. јула 2022. године, када Црква слави Светог свештеномученика Методија и Преподобног Наума Охридског, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски благоизволео је началствовао евхаристијским сабрањем у манастиру Успења Пресвете Богородице у Даљ Планини.


Епископу Херувиму саслуживали су јереј Бранимир Михајловић, сабрат манастира и ђакон Војислав Николић, ђакон придворне капеле Светог првомученика и архиђакона Стефана у Даљу.

”Ми знамо који је наш Пут, ко је наша Истина и наш Живот, наше назначење у овом свету јесте Господ и Спаситељ наш Исус Христос” рекао је у својој беседи у Преображењској капели Владика Херувим.

”Благодат Господња сабира нас у храмове наше Свете Цркве, ту можемо да осетимо Царство Небеско и примимо плодове који су за нас припремљени. Чинећи тако идемо правом стазом, уском стазом ка Божијем Царству. Живећи по Јеванђељу остајемо постојан народ на овим просторима. Полажући наду у Јединог Бога ми од Њега добијамо снагу за будућност, за останак и опстанак” - истакао је Преосвећени Владика.


Извор: Епархија осечкопољска и барањска