Type Here to Get Search Results !

Прослава Велике Госпојине у Пољској


Уочи празника Успења Пресвете Богородице свеноћним бденијем у Саборном храму Свете Марије Магдалене у Варшави началствовао је Његово Високопреосвештенство Митрополит г. Сава уз саслужење свештенства Саборног храма.


На дан празника, митрополит Сава је началствовао литургијским сабрањем у у храму Успења Пресвете Богородице у Белску Подласком.

Празник Успења Пресвете Богородице традиционално се веома свечано прославља у парохији у Верстоку, где је свету Литургију служио Преосвећени Епископ хајновски Павле. Поуком верном народу се обратио игуман Владимир из манастира Сакач који је објаснио теолошки аспект речи „успење“, која се у предању Православне Цркве не схвата као смрт.

-Оно што се догодило у личности Пресвете Богородице предвиђено је Божјим планом за сваког од нас, истакао је игуман Владимир, који је подстакао верни народ на снагу и суштину свакодневне молитве Богородици „која је наша помоћница и заступница пред својим Сином”, а свештенство на свакодневно читање Акатиста Богородици по узору на светогорске монахе.


Извор: Оrthodox.pl