Type Here to Get Search Results !

Епископ Дамаскин освештао куполне крстове и храмовна звона за храм у Каравукову


Вечерњим богослужењем началствовао је Епископ мохачки Господин Дамаскин уз саслужење свештенства и ђаконства Епархије бачке. По завршетку вечерњег богослужења, Преосвећени владика Дамаскин је извршио чин благосиљања славских дарова које је принео овогодишњи кум господин Славен Кључар, са својом породицом. У наставку богослужења, извршен је чин благосиљања и освећења куполних крстова и храмовних звона.


Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког др Иринеја, додељене су архијерејске грамате – признања заслужнима за градњу храма Светог пророка Илије у Каравукову, господи: Горану Николићу, председнику општине Оџаци, Александру Манићу, председнику Савета месне заједнице ,,Каравуковоˮ, Николи Арсићу, директору ЈКП ,,Услугаˮ из Оџака, Славену Кључару из Новог Сада, Милошу Спасићу из Каравукова и Миленку Маљеновићу из Дероња. Такође, благословом надлежног Епископа бачког додељене су архијерејске захвалнице доброчинитељима: Драгољубу Настасовићу, Слађану Арсићу, Горану Стојевићу и Дејану Станковићу.

Преосвећени владика Дамаскин је у својој беседи честитао присутнима данашњи празник,  истичући да је Господ све створио као храм Божји, нагласивши да је и први човек створен да буде сарадник Божје благодати, јер га је Бог створио из преобилне љубави своје. У наставку је Преосвећени владика Дамаскин заблагодарио Господу да смо имали велику радост и благослов да извршимо освећење крстова и звона које су донације добрих људи. На крају је пожелео изобиље небоземних дарова свима присутнима, са жељом да се саберемо и служимо и прву Литургију у завршеном храму.

Протонамесник Милић Добросављевић, надлежни парох, заблагодарио је Епископу мохачком Дамаскину на љубави и части коју је Преосвећени владика указао свима присутнима учешћем у богослужбеној прослави храмовне славе, свим ктиторима и добротворима на несебичној помоћи у изградњи храма, али и свима присутнима који су на било који начин помогли изградњу заједничке богомоље.

Поред свештенства и ђаконства наше Епархије, вечерњем богослужењу је присуствовао господин Горан Николић, председник општине Оџаци са својим сарадницима, као и велечасни Јакоб Пфајфер, жупник оџачки.

У наставку програма приређена је трпеза љубави.


Извор: Инфо-служба Епархије бачке