Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Потребно је уздати се у Бога


Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светога Саве у крагујевачком насељу Аеродром, у понедељак, дванаестог септембра, када наша света Црква прославља пренос моштију Светог Александра Невског.


Звучни запис беседе


Његовом Преосвештенству саслуживало је свештенство овога светога храма: протонамесник Бранислав Матић, јереј Александар Мирковић, ђакон Горан Анђелковић, и ђакон Александар Ђорђевић.

Чтецирали су богослови светога училишта Јована Златоустог, док су за певницом појали свештеници и верни народ.

Преосвећени је тумачећи Јеванђеље у којем Христос говори о блаженствима, истакао је да када се човек често узда у себе: Само је оно добро што ми чинимо ради Бога. Када чинимо ради Бога ми то чинимо ради нас. У томе је суштина хришћанског живота и апостолског предања и посланства. Бог је тај који оспособљава људе да чине добро и да чине дела хришћанска. А хришћанство је уствари победа над грехом, смрћу и ослобођење уствари од греха, смрти и ђавола како је то говорио отац Јустин, и не само то него и задобијање вечнога живота. Ко то може дати? То једино даје Бог, а никада не може да да човек. Али човек када је са Богом он може да помогне и себи и другима.


Извор: Епархија шумадијска