Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Потребно је да душу своју хранимо Речју Божијом


У недељу 14. по Духовима 18. септембра 2022 године, када Света Црква прославља Светог пророка Захарија и  Свету праведну Јелисавету, Његово Преосвештенство Епископ жички Господин Јустин служио је свету архијерејску Литургију у Храму Светог архангела Гаврила у Гучи, у присуству великог броја свештенства и верног народа.


Саслуживали су Архијерејски намесник драгачевски протојереј-ставрофор Милун Ивановић, јереји Ненад Ивановић, Мирослав Миленковић и Милун Стефановић, старешина храма у Гучи, као и ђакон Стефан Симић. У току Литургије пристигли су свештеници који су служили у својим храмовима – Божидар Селенић из Котраже, Горан Јанковић из Горачића, Раде Марић из Лучана и Немања Матејић из Виче. Током Литургије, Епископ жички је доделио протојерејски чин старешини храма у Гучи Милуну Стефановићу.

У својој надахнутој архипастирској беседи, Епископ Јустин је тумачио данашње Јеванђеље о свадби царевог сина. Истакао је значај црквеног живота, редовног причешћивања и благодати која се у Цркви стиче. Потребно је да душу своју хранимо Речју Божијом, јер свака појединачна душа вреди више него читав створени свет. На крају беседе, наш Архипастир је замолио Господа Животворнога да нас обуче у рухо свадбено, у рухо свечано, које је благочешће, љубав, истина, правда и све оно што је врлина Христова.

Мноштво верника приступило је Чаши заједништва са Господом, након чега је уприличена трпеза љубави. Старешина храма протојереј Милун Стефановић је поздравио присутне, захваливши се Епископу на доласку и додељеном чину.


Извор: Епархија жичка