Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован свештенослужио поводом славе параклиса у манастиру Благовештењу Рудничком

У понедељак 14. по Духовима, 19. септембра 2022. године, када у нашој Светој Цркви прослављамо спомен на Чудо Св. Архангела Михаила у Хони, у манастиру Благовештење Рудничко, поводом славе манастирске капеле, Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован.


Звучни запис беседе


Епископу су саслуживали архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј – ставрофор Драгољуб Ракић, протојереј – ставрофор Драган Васиљевић, протојереј Радосав Јаћимовић, јереји Александар Глишић и Дејан Марковић и ђакон Стеван Илић. За певницом су појале монахиње наших манастира.

Без послушности нема ни хришћанског ни духовног живота, нити истинске слободе, нити истинског ослобођења од свога ега, од своје гордости и сујете. Нема истинског ослобођења ни од своји страсти и пожуда, а страсти су те које нас гоне да не будемо послушни, него само да буде онако како ја мислим да је тако. Истинска слобода није у избору у којемо можемо да изаберемо да чинимо грех, то није слобода. То је заробљавање, рекао је Епископ Јован у беседи. 


Извор: Епархија шумадијска